Kopić: Moramo popraviti realizaciju

Čelik bez golova protiv Sarajeva

Kopić: Moramo popraviti realizaciju

U derbi susretu 23. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, odigranom jučer na Bilinom polju, Čelik i Sarajevo su remizirali bez golova 0:0.

Čeliku je susret sa Sarajevom bio od velikog značaja, jer zenička ekipa još nije prebrinula sve brige oko opstanka, a svakako Zeničani mogu žaliti za dvije stative koje je pogodio Kapetan. Ipak, Muhamed Alaim nije vadio loptu iz svoje mreže.

"Derbi je opravdao očekivanja što se tiče igre i atmosfere na tribinama, ali nažalost nismo uspjeli doći do pobjede. Stvorili smo nekoliko dobrih prilika, ali je zakazala realizacija. Nadigrali smo svog protivnika, međutim to nismo uspjeli kapitalizirati", kaže za SportSport.ba trener Čelika Omer Kopić.

"Evidentno je da nam do kraja sezone predstoji borba za opstanak, ali mislim da smo na dobrom putu, jer u nastavku prvenstva igramo sve bolje i ukoliko popravimo realizaciju ostvarićemo zacrtani cilj", dodao je Kopić.

Čelik je neporažen u posljednjih pet utakmica Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, ali Kopića može zabrinuti činjenica da njegovi fudbaleri u posljednje dvije utakmice nisu uspjeli postići gol. U narednom, 24. kolu, Čelik gostuje kod Laktaša.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.