Kopić:Tražićemo obeštećenje od Vidovića
Omer Kopić

Čelik počeo sa pripremama

Kopić:Tražićemo obeštećenje od Vidovića

Početak priprema u Čeliku nije počeo kako su mislili u redovima zeničkog premijerligaša, koji se nalazi u teškoj situaciji.

Vidović odavno ima ponudu iz Vijetnama, ali je obećao da će ostati u Čeliku. Međutim, obećanje nije isupnio i ovih je dana odletio za Vijetnam.

"Kada smo pričali oko ostanka Vidovića u našem klubu, on je nama potvrdio da će ostati. Ipak, kada smo izvršili prozivku, on se nije pojavio. Mislim da je ružno da ja kao trener ne znam da je on otišao za Vijetnam. Malo sam razočaran ovakvim postupkom, trebao se javiti mi mu ne bi pravili probleme oko promjene sredine. On u ovom trenutku ima ugovor sa nama i moraće nam uplatiti obeštečenje“, kazao je trener Čelika Omer Kopić za naš portal.

Na prozivci se nije pojavio i jedan od  najboljih igrača Čelika Phil Jackson. On se još nalazi u Kolumbiji, jer su mu u Čeliku dozvolili nešto duži odmor. Ipak, kako saznajemo Jackson se nalazi na meti pojedinih klubova.

"Jacksona očekujemo u toku ove sedmice, gdje bi nam se trebao pridružiti u nastavku priprema. Što se tiče njegovog ostanka u Čeliku, u ovom trenutku ništa ne znamo povodom toga. Ima nekoliko zainteresovanih, ali još ni jednu zvaničnu ponudu nismo dobili“, rekao je trener Čelika Omer Kopić za SportSport.ba.

Kako nezvanično saznajemo, za Jacksona su zaintersovani Turci, Poljaci i jedan klub iz Premijer lige BiH. Njegovo obeštećenje, kako su nam rekli u Čeliku, iznosi oko 150.000 eura. Da li će Jackson promjeniti sredinu i tako napuniti praznu kesu Čelika saznat ćemo ovih dana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.