Korak bliže tituli: Sarajevo petardom ispratilo Čelik u Zenicu
Izabranici Husrefa Musemića večeras su slavili uvjerljivu pobjedu, a sve su riješili za svega 32 minute igre, kada su dali i treći gol

Visoka pobjeda bordo tima

Korak bliže tituli: Sarajevo petardom ispratilo Čelik u Zenicu

E. Škorić, foto: T. Hebib

U prvoj utakmici 30. kola Premijer lige BiH Sarajevo je razbilo Čelik sa 5:0.

Bordo tim je iskoristio veliku ulogu favorita protiv gostiju iz Zenice, a na kraju došao do uvjerljive pobjede s kojom je, uz utakmicu više, na plus sedam u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Sarajevo je još jednom pokazalo da je u ovom trenutku najbolja ekipa u BiH i shodno tome najbliža tituli, a večerašnja pobjeda je uveliko izabranike Husrefa Musemića gurnula ka cilju.

Iako su gosti prvi imali šansu, pošto je Dedić pogodio prečku u četvrtoj minuti, Sarajevo je povelo u 21. minuti. Tatar je nakon dobre akcije postigao vodeći gol i nagovijestio rapsodiju na Koševu.

Samo tri minute kasnije novi gol za Sarajevo. Ahmetović u 100. nastupu u bordo dresu dolazi do gola i to nakon što je kao Usain Bolt pobjegao odbrani Čelika.

Sve je bilo riješeno već u 32. minuti. Nakon ubačaja iz kornera i druge asistencije Rahmanovića, Tatar postiže svoj drugi gol danas i nastavlja da oduševljava igrama u dresu Sarajeva ove sezone.

U nastavku meča je Sarajevo dokrajčilo nemoćne Zeničane. Na 4:0 povisio je Hebibović sjajnim golom, a u 63. minuti se u strijelce upisao i danas raspoloženi Rahmanovi.

Moglo je Sarajevo i do šestog gola, ali su se gosti odbranili, pa donekle "ublažili" ionako težak poraz.

Sarajevo idućeg vikenda gostuje u Banovićima kod ekipe Tuzla City, a Musemić neće moći računati na Emira Halilovića zbog trećeg žutog kartona kojeg je dobio danas u duelu s Čelikom.

Sarajevo - Čelik 5:0 (Tatar 21, 32, Ahmetović 24, Hebibović 59, Rahmanović 63)

Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Kapić, Šišić, Mujakić, Halilović, Tatar.

Čelik: Karajbić, Ćubara, Vrhovac, Livaja, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Pecelj, Jamak, Jurina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
SARAJEVO ŠAMPION!!!
50 0
teddy sheringham
Prvak je sa Koševaaaa!!!
35 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi