Korak: Lider pada na Policama

Iz Leotara poručuju

Korak: Lider pada na Policama

D. Banović

Pred fudbalerima Leotara  je u subotu jedan od najtežih ispita u ovoj sezoni. U goste im dolazi sastav Sarajeva, koje ne zna za neuspjeh, pa je to prilika za ekipu trenera Bogdana Koraka, da pokaže koliko može u ovom trenutku.

"Bit će ovo teška utakmica u kojoj se nadam da će moja ekipa osvojiti tri boda. Moramo igrati kao što je to bilo u Istočnom Sarajevu protiv Slavije, a moramo imati pristup utakmici  kao što je to bio slučaj u srijedu na Grbavici u Kupu BiH u prvom poluvremenu", kaže trener Leotara Bogdan Korak.

Srbijanski stručnjak kaže da se sjeća ranijih vremena kad se i prije raspada bivše države do bodova u Trebinju teško dolazilo.

"Leotar je jedna od rijetkih ekipa koja je uvijek bila suvereni vladar na svom terenu. Na Policama je gostima uvijek bilo teško doći do boda pa ni sad Sarajevu neće biti lako. Jedno je sigurno, a to je da u ovom susretu nema favorita. U goste nam dolazi lider, koji je zasluženo na čelu tabele. Upoznao sam igrače koje imam na raspolaganju i zato mogu ka kažem da ćemo pobjediti lidera, mada protiv takve ekipe ja ne bih bio nezadovoljan i sa jednim bodom", zaključio je Korak.

Utakmica između Leotara i Sarajeva igra se u danas od 16 sati u Trebinju, a domaći tim nema problema oko sastava jer Korak na raspolaganju ima sve igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.