Korak umjesto Jovića na klupi Leotara
Bogdan Korak

Promjene na Policama

Korak umjesto Jovića na klupi Leotara

Edmir Škorić

Slavko Jović više nije trener Fudbalskog kluba Leotar. Naslijedio ga je srbijanski stručnjak Bogdan Korak.

Jović je došao pred početak ove sezone, preuzevši kormilo kluba od Dragana Spaića. No,  Trebinjci su nakon pet kola osvojili svega četiri boda. Upisali su tek jednu pobjedu, jednom su remizirali i tri puta poraženi.

U posljednjoj utakmici na Policama su poraženi od mostarskog Veleža, pa su čelnici kluba odlučili potražiti nova rješenja. Tako je umjesto Jovića na mjesto šefa stručnog štaba došao nekadašnji trener Hajduk Kule, Bogdan Korak, koji je između ostalih trenirao i ganski klub Kotoko.

Korak je kao golgeter tresao mreže u dresovima Rada, beogradskog Hajduka, Mogrena, a bio je internacionalac u Španiji. Kao trener je vodio Rad, Radnički iz Kragujevca, Hajduk Kulu, Dorćolu, Sremu iz Jakova...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.