Koscielny i zvanično u Bordeauxu

Napustio Arsenal

Koscielny i zvanično u Bordeauxu

Francuski fudbaler Laurent Koscielny nakon devet godina napustio je Arsenal i vratio se u domovinu.

Još po završetku prošle sezone bilo je jasno kako Koscielny nema namjeru ostati na Emiratesu. Tokom priprema je iskusni defanzivac odbijao i da trenira s ekipom, a londonski klub je njegovu molbu na kraju uvažio i prodao ga.

Kao što se i najavljivalo, svoju karijeru Koscielny će nastaviti u Ligue 1, tačnije u redovima Bordeauxa s kojim je danas zvanično potpisao ugovor.

Da je sve završeno potvrdio je Bordeaux i na svojoj zvaničnoj stranici, a cijeli transfer je prema nezvaničnim informacijama koštao francuski klub oko osam miliona eura s obzirom da je Koscielny imao važeći ugovor s Arsenalom.

Za usluge ovog 33-godišnjeg fudbalera ovog ljeta bilo je zainteresovano još nekoliko klubova, uključujući i Borussiju Dortmund, međutim Bordeaux je na kraju bio najkonkretniji.

Koscielny je kroz karijeru u Francuskoj još igrao za Guingamp, Tours i Lorient.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti