Koševo ostaje bez UEFA licence?

Nedostatak novca koči rekonstrukciju

Koševo ostaje bez UEFA licence?

Delegacija Opštine Centar posjetila je jučer Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" i informisala se o toku njegove rekonstrukcije.

Članovi delegacije su se zajedno sa predstavnicima Centra za sport i rekreaciju uvjerili da su radnici građevinske firme "IN" započeli radove na rekonstrukciji ambulante za gledaoce, prostorija za doping kontrolu, a na južnim tribinama počeli su rekonstrukciju mokrih čvorova.

Započeti su radovi na rekonstrukciji VIP lože koja će imati oko 1.000 sjedišta za gledaoce, te posebne prostorije za pres konferencije koje će biti smještene u okviru svečane lože - opremljene po savremenim tehničkim standardima.

U prvoj fazi planirana je i rekonstrukcija 33 kabine za novinarske ekipe koje prenose utakmice te postavljanje oko 400 novih klupa ispred tih kabina.

Slijedi postavljanje novih stolica s naslonom duž stadiona te rekonstrukcija svlačionica s tri mokra čvora i prostorija za fudbalske sudije.

Prilikom obilaska stadiona predsjedavajući Opštinskog vijeća Centar Slaven Kovačević izjavio je da navedena sredstva nisu dovoljna za završetak svih radova na rekonstrukciji, čija se vrijednost procjenjuje na milion KM.

Ukoliko ovaj stadion u narednom periodu ne dobije licencu UEFA-e za odigravanje međunarodnih utakmica, to neće biti odgovornost Opštine Centar jer smo mi svoj dio obaveza izvršili. Odgovornost će snositi oni koji se vješto izvlače iz sufinansiranja obnove jedinog olimpijskog stadiona", kazao je Kovačević.

On očekuje da se o tom pitanju hitno očituje Vijeće ministara, federalno Ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo koji moraju izdvojiti finansijska sredstva za završetak ovog projekta.

Direktorica Centra za sport i rekreaciju Jasmina Polić kazala je da je za 7. juli zakazana naredna posjeta predstavnika UEFA-e Thierry Favrea, koji obavlja dužnost sekretara UEFA-inog komiteta za stadione i bezbjednost, te da se dotad mora završiti 75 posto radova iz prve faze rekonstrukcije.

"Radovi teku planiranom dinamikom, tako da se nadamo da ćemo uspjeti ispuniti zadana očekivanja", kazala je Polić.

Projekt rekonstrukcije Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" prema UEFA-inim standardima vodi Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.