Koševo suspendovano 3 utakmice!

Disciplinska komsija N/FSBiH odlučila

Koševo suspendovano 3 utakmice!

Prije nekoliko trenutaka završena je sjednica Disciplinske komisije N/FSBiH na kojoj je, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, stadion Koševo suspendovan na tri utakmice.

Na maloprije završenoj sjednici Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donešena je odluka prema kojoj se Fudbalski klub Sarajevo kažnjava sa tri utakmice igranja pred praznim tribinama stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, te novčanom kaznom u visini od 3.000 KM.

Ova je kazna izrečena zbog nereda huligana nakon utakmice između Sarajeva i Širokog. Ovo će također značiti da će se najveći bh. fudbalski derbi između Sarajeva i Željezničara igrati pred praznim tribinama, a Disciplinska komisije je ovu kaznu izrekla sa tri glasa za i dva protiv.

Također, izrečene su kazne mostarskim premijerligašima zbog incidenata na susretu između Veleža i Zrinjskog. Rođeni su dobili kaznu u visini od 4.000 KM zbog propusta u organizaciji susreta, dok je Plemićima izrečena kazna u visini od 3.000 KM zbog nereda koji su pravili navijači te ekipe. Ova je odluka donesena sa četiri glasa za i jednim protiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.