Šta se dešava sa terenom stadiona Asim Ferhatović Hase?

Ništa od povratka FK Sarajevo?

Šta se dešava sa terenom stadiona Asim Ferhatović Hase?

Esmer Oštraković

Kako trenutno stvari stoje, čini se da FK Sarajevo ni osam mjeseci nakon početka radova na terenu stadiona Asim Ferhatović Hase, neće dobiti priliku da zaigra na svom stadionu.

Radovi su došli u završnu fazu, te se činilo da je samo pitanje trenutka kada će Sarajevo konačno zaigrati na Koševu, ali izgleda da od toga neće biti ništa. Barem ne ubrzo.

Prvo su se jučer pojavile informacije o zaustavljanju radova na proširivanju hibrida, a danas su sa Koševa stigle nove informacije.

Mašina radi, ali na samo jednom, manjem dijelu terena ispred sjeverne tribine, a na ostalim dijelovima terena postoje veliki problemi.

Naime, veći dio terena je suviše tvrd kako bi igle koje prošivaju hibrid mogle prodrijeti duboko da bi posao bio urađen kako treba.

Veliko je pitanje i da li je dobro odrađen posao prije postavljanja travnjaka, jer se na jednoj od fotografija vidi da trava skoro pa nikako nije pustila korijen, a on bi morao biti duži od deset centimetara.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/cbahaaland/status/1641075388913709059[/twitter]

Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović tvrdi da klub još uvijek ne zna kada i kako će se ovaj problem riješiti.

“Cijeli dan smo u kontaktu sa ljudima iz Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, Općine Centar i izvođačima radova. Oni tvrde da je problem što je podloga pretvrda za prošivanje, te su pristupili nečemu što se zove vert drain tehnika, međutim ni to nije riješilo problem. FK Sarajevo sada čeka povratnu informaciju o tome kako dalje pristupiti rješavanju problema”, rekla je direktorica Alimanović za N1.

Nezvanične informacije govore da su velike šanse da se dogodi najgori mogući scenario, a to je da travnjak ponovo mora biti podignut.

Nakon toga donji slojevi bi morali biti zamijenjeni do nivoa drenaže, te bi morali biti ponovo postavljeni, a sve to bi značilo da FK Sarajevo na Koševu neće igrati prije početka naredne sezone.

Oglasi

“Mi, kao najviše oštećena strana nadamo se da će svi uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi se Sarajevo što prije vratilo na svoj stadion”, rekla je direktorica Alimanović za N1.

Predstavnik Nadzornog organa za izvođenje radova koji prati sve terene za Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Nedim ćehajić.

"Sve su to gomile glupost koje ne želim ni komentarisati. Podloga je definitivno tvrda i iz nekog razloga je tvrđa nego na ostalim terenima. Nekog valjanog razloga nema. To je ostalo da riješe suizvođači radova. Oni će to u narednih dan, dva riješiti. Iz nekog razloga je tvrda podloga. Nema rezonskog objašnjenja jer je sve rađeno kao i na drugim terenima. Trenutno traže rješenje kako da to naprave i riješe podlogu. Jedni su pripremali, drugi radili. Ugrađeni su materijali kao i u Tuzli i Mostaru. Dakle, sve je ponovljeno. Teren je prezimio, što može imati utjecaja na stvrdnjavanje podloge u ova četiri mjeseca", rekao je Ćehajić za Klix.ba, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada nađu rješenje, onda ćemo moći prognozirati kada će se sve završiti. Bitno je da se završi kako treba. Korijen je počeo da raste. To sam se uvjerio prošle sedmice. Ovih 15 dana kako je otoplilo počelo se rješavati. Nije se ni očekivalo, barem što se mene tiče, da se utakmice mogu igrati prije kraja aprila. Imali smo hladan januar i februar, trava nije mogla da odradi svoje. To što bi neko želio igrati ranije, to je druga stvar", izjavio je Ćehajić za Klix.ba.

Radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović Hase počeli su 9. avgusta 2022. godine., a sve je prvo trebalo biti riješeno za 30 dana, no rokovi su pomjerani a ni danas se ne zna kada će radovi biti okončani. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
Ovo je zato sto niko u FK Sarajevu nije nadgledao sta se radi pa ni najobicnijeg strucnjaka da su platili da nadgleda sta se radi. Kod nas je Senad Husnic ispratio citav proces i od pocetka ukazivao na nepravilnosti koje su se u hodu ispravljale a mozda bi i nas ova sudbina sacekala da nije njega. Sarajevo placa ceh sve te letargicnosti da ce najvjerovatnije morati dizati citavu travu opet jer se na zadnju podlogu ne moze primiti ni divlja kupina
5 0
nakopitam
Mirvah I Aylah boli kita za Tanovo Sarajevo a Horde ugasene i nema ko da se bori za klub. Gasenje je nrminovnost.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi