Koševu prijeti suspenzija

Sutra konačna odluka

Koševu prijeti suspenzija

Adnan Beganović

Na današnjoj sjednici Disciplinske komisije N/FSBiH nije donešena nikakva odluka o eventualnoj kazni za FK Sarajevo, a ista će biti donešena sutra kada je zakazana nova sjednica.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici nije donijela odluku o eventualnom kažnjavanju FK Sarajevo zbog navijačkih nereda nakon prvenstvenog duela Sarajeva i Širokog Brijega.

Kako saznaje SportSport.ba premijerligašu sa Koševa najvjerovatnije slijedi i novčana, ali i kazna o suspenziji stadiona, odnosno nakon današnje sjednice sve je izvjesnije da Sarajevo nekoliko narednih utakmica neće igrati pred domaćom publikom.

Navodno se na današnjoj sjednici članovi Disciplinske komisije nisu mogli usuglasiti oko člana 53 Disciplinskog pravilnika koji kaže da se klubu organizatoru u slučaju težeg incidenta može izreći novčana kazna u iznosu od 3.000 do 10.000 KM, ali i sankcija od dvije do šest utakmica bez gledaoca, odnosno van svog stadiona.

Prema saznanjima do kojih je došao naš portal do nesuglasica je došlo kada se trebalo odlučiti o broju utakmica koje će Sarajevo igrati pred praznim tribinama, ili će bordo tim morati igrati van grada.

Sutra je zakazana nova sjednica sa početkom u 16 sati  i 30 minuta na kojoj će se ukoliko bude kvoruma o kazni odlučivati glasanjem prostom većinom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.