Košice prevelik zalogaj
Slavija nije uspjela savladati Košice

Slavija nije uspjela

Košice prevelik zalogaj

Fudbaleri Košica bili su prevelik zalogaj za igrače Slavije koji su na krilima eliminacije danskog Aaalborga ušli u prvi meč 3. pretkola Evropske lige.

No, Košice, iako ne toliko atraktivan rival kao prošlogodišnji učesnik Lige prvaka, dobro su prostudirale vrline i mane tima Zorana Erbeza i na kraju su teren Olimpijskog stadiona «Asim Ferhatović - Hase» napustili uzdignutih ruku.

Da se neće dobro provesti u večerašnjem meču igrači Slavije mogli su naslutiti već u prvim minutama kada su s(p)retno zaustavili dva brza napada gostiju. Ipak, u 11. minutu odbrana domaćih je kapitulirala. Previše prostora za Jana Novaka bilo je kobno za našeg osvajača Kupa.

Slovak je ušao u kazneni prostor iskosa sa desne strane i pogodio suprotni ugao gola Lučića.
Isti igrač pokušao je nekoliko minuta kasnije, ali nije bio precizan. Sve gostujuće akcije kretale su od Marka Milinkovića koji je bio pravi motor ekipe iz Košica.

S druge strane, Slavija je imala terensku inicijativu, ali bez pravih prilika. Stekao se utisak da je trener gostujućeg tima svjesno odlučio da igrače povuče na svoju polovinu, a da iz munjevitih akcija prijeti Lučiću.

Ista slika na terenu viđena je i u nastavku. Slavija je jalovo napadala, a gosti bili ubojiti. Jedan brzi protiv-napad iskoristio je Škutka koji je asistenciju Milinkovića matirao nemoćnog Lučića za konačnih - 0:2.

Revanš u Slovačkoj po svemu što se moglo vidjeti biće samo formalnost, iako se izabranici trenera Erbeza sigurno neće predati bez borbe.

SLAVIJA - KOŠICE 0:2 (0:1)

STRIJELCI: 0:1 Novak (11'), 0:2 Skutka (60')

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović - Hase". Gledalaca: 3.000. Žuti kartoni: Nikolić, Ščepanović (Slavija), Škutka (Košice).
SLAVIJA: Lučić, Lackanović /Benović od 68./, Regoje, Šimić, Radonja /Radovanović od 46./, Arseniević, Sčepanović, Šešlija /Nikolić od 67./, Djermanović, Kutalia, Stanković.
KOŠICE: Schreng, Kiss, Kaminsky, Kuzma, Dobias, Milinković /Karas od 82./, Cicman /Serecin od 90./, Viazanko, Novac, Basista, Skutka /Janič od 61./.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.