Košice se spasile protiv Rome
Marco Streller "potopio" azerbejdžanskog predstavnika.

Evropska liga, 4. pretkolo

Košice se spasile protiv Rome

Edmir Škorić

Prvu utakmicu 4. pretkola Evropske lige odigrali su slovačke Košice i italijanska Roma. Slovaci su poveli, potom je Roma preokrenula na 1:3, da bi do kraja utakmice Novak postigao dva gola i postavio konačan rezultat 3:3.

Slovački predstavnik, nakon što je elminisao bh. predstavnika Slaviju, nije imao puno sreće u ždrijebu, pa je za protivnika dobio AS Romu. No, Rimljani su favoriti bili samo na papiru. Slovaci su poveli već nakon pet minuta igre golom Marka Milinkovića. Ipak, do kraja prvog dijela kapiten Francesco Totti pogađa sa bijele tačke za izjednačenje.

Drugo poluvrijeme, također, bilo je podijeljeno. Najprije je Menez u 52. minuti donio prvo vodstvo gostima na današnjoj utakmici, a onda je iskusni Totti u 67. minuti povisio na, činilo se, nedostižnih 1:3. Ipak, samo par minuta poslije Novak pogađa sa bijele tačke za 2:3, a desetak minuta prije kraja utkamice isti igrač postavlja konačnih 3:3.

I na utakmici azerbejdžanskog Bakua i Basela bilo je dosta pogodaka. Domaći tim početkom drugog dijela poveo je golom Pereza. A onda iskusni 28-godišnji napadač Marco Streller u samo nekoliko minuta postiže hat-trick i rješava pitanje pobjednika. Švicarcima je ovaj rezultat (1:3) donio veliku prednost pred uzvratni meč koji je na rasporedu za sedam dana.

Evropska liga, 4. pretkolo:
Košice - AS Roma 3:3
FK Baku - Basel 1:3

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.