Kosorić bi BiH zamijenio Srbijom
Za nadati se da će ga selektor Blažević "prekrižiti"?!

Druga priča iz Beograda...

Kosorić bi BiH zamijenio Srbijom

Aleksandar Kosorić, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine izjavio je u srbijanskim medijima kako bi rado igrao za zemlju naših i svojih istočnih komšija.

„Spremio sam neophodne papire za dobijanje srpskog državljanstva. Jesam igrao za mladu reprezentaciju BiH, ali ako bi stigao poziv za reprezentaciju Srbije rado bih ga prihvatio! Štaviše, o tome sanjam... Znam da za ostvarenje ovog sna ne smijem da odigram nijedan meč za „A“ selekciju BiH. Sve sam rekao...", istakao je Kosorić za beogradski „Sport“, a prenose internet portali iz Srbije.

Da je ovo istakao neko od mladih igrača iz zemalja zapadne Evrope sigurno bi snosio sankcije svog matičnog Saveza, to jeste teško da bi više igrao za svoju zemlju?! Kod nas sve je drugačije, pa ne bi trebalo čuditi, ako bi Kosorić i pored toga što okreće leđa svojoj zemlji za nju mogao igrati i u budućnosti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.