Kosorić: Bod s igračem manje nije loš

Kapiten Željezničara nakon derbija

Kosorić: Bod s igračem manje nije loš

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara remizirali su večeras na Grbavici protiv Sarajeva (1:1) u okviru prvog kola Premijer lige BiH.

Plavi su većinu utakmice igrali sa igračem manje jer je dva žuta, odnosno crveni karton zaradio Senad Husić sredinom prvog poluvremena. Ipak, Željo je uspio s igračem manje povesti golom Lendrića, ali je Ahmetović nekoliko minuta kasnije postavio konačnih 1:1.

Nakon utakmice kapiten domaće ekipe Aleksandar Kosorić kazao je da je ovaj derbi bio veliki test za Željezničar koji je utakmicu počeo sa dosta novih igrača.

"Jako teška utakmica kao i svaki derbi protiv Sarajeva. Malo je neobično da smo prvo kolo igrali derbi jer nismo u takmičarskoj formi. Ipak, uspjeli smo osvojiti bod s igračem manje i trebamo biti zadovoljni. Sada se okrećemo novim utakicama i ostatku sezone", rekao je Kosorić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovo je bio veliki test za naš tim jer smo doveli dosta novih igrača. Iako smo imali igrača manje predivna poblika je bila naš 12. igrač i drago mi je što su oni osjetili ovu atmosferu odmah na početku. Sada se okrećemo Olimpicu, očekujemo težak meč, ali su nama potrebna tri boda da krenemo u pobjednički niz".


Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi