Kosorić četiri godine u Partizanu
Transfer dogovaran od oktobra prošle godine i meča u Istočnom Sarajevu

Obavio preglede i danas potpisao ugovor

Kosorić četiri godine u Partizanu

Za Fudbalski klub Partizan četverogodišnji ugovor danas je potpisao Aleksandar Kosorić, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i sada već bivši štoper našeg jesenjeg vicešampiona Slavije.

On je tako postao sedmo pojačanje „crno – bijlih“ u ovoj zimskoj pauzi, a prije parafa na vjernost Beograđanima, naš fudbaler jutros je obavio i ljekarske preglede, potvrdili su za SportSport.ba iz FK Slavija.

Osim Kosorića, sa Partizanom danas je ugovor potpisao i nekadašnji reprezentativac Srbije, Goran Gavračnić. Njegov ugovor traje godinu dana, a sa našim Kosorićem trebao bi činiti štoperski tandem u nastavku prvenstva u „crno – bijeli“ žele osvojiti duplu krunu u Srbiji.

Prije Kosorića i Gavrančića u tekućem prelaznom roku tim kojeg trenira nekada slavni igrač Slaviša Jokanović pojačali su Brane Ilić (Rad), Vashington da Silva (Makedonija Đorče Petrov), Bogdan Stević (Radnički Obrenovac), Alex dos Santos i Nemanja Tomić (Teleoptik).

Podsjetimo, kako smo još juče pisali Partizan se za usluge Kosorića počeo interesovati poslije revijalne utakmice, koju su odigrali protiv Slavije, u oktobru prošle godine u Istočnom Sarajevu. Od tada, pa sve do prije nekoliko dana trajali su stihijski pregovori sa Upravom Slavije, ali kada su čelnici beograskog tima odlučili "odriješiti kesu" u našem klubu pristali su na njihovu ponudu, te im prodali jednog od trenutno najtalentovanijih bh. fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.