Kosorić: Ne brinem se, Manijaci će nadoknaditi moj izostanak

Stoper Plavih za SportSport.ba

Kosorić: Ne brinem se, Manijaci će nadoknaditi moj izostanak

Edmir Škorić

Aleksandar Kosorić je jedan od ključnih igrača Željezničara i njegova povreda mnoge je zabrinula na Grbavici.

Kosorić je dobio jedan udarac laktom u srijedu u meču četvrtfinala Kupa protiv Borca, pa će jedno duže vrijeme provesti van terena. Ne mora, srećom, na operaciju, ali morat će da miruje.

"Trenutno ležim i mirujem, imam bolove, ali to je normalno od udarca, koji je stvarno bio jak i odmah sam osjetio da je nešto puklo. Nastavio sam utakmicu, odigrao do kraja, što je najbitnije pobijedili smo i nastavili smo niz bez primljenog gola", rekao je Kosorić za SportSport.ba, kojem teško pada što neće igrati neko vrijeme.

"Svaka pauza je teška i teško pada igraču da ne igra, ali nema predavanja niti  prostora za žaljenje. Moram što prije da se oporavim i vratim na teren".

Kosorić je miljenik navijača, a ovih dana dobio je veliku podršku sa svih strana.

"Svaki trenutak sa svih strana stižu pozivi i poruke. To je nešto što mi dodatno daje snagu da se što prije oporavim. Svi ljudi iz kluba od prvog momenta su uz mene, kao i moja djevojka, porodica i naravno Manijaci, koji su zaista pravi i od srca im hvala za poruke podrške. Samo mogu da im poručim da ću se vratiti još jači i da ova povreda neće utjecati na moje igre. Uz njih, navijače, sve je lakše", ističe Kosorić.

Jeste li zadovoljni trenutnim rezultatima?

"Ekipa će igrati sve bolje iz utakmice u utakmicu. Sve što smo planirali, dosad smo i ostvarili. Prelazni rok je odrađen na najbolji mogući način, što pokazuju rezultati i smatram da ništa nije slučajno - sve se to planski dešava".

Ko bi mogao zaigrati umjesto Vas?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da šef radi veliki posao sa čitavom ekipom i svi igrači spremni su da odgovore na postavljene zadatke. Niko nije slučajno u Želji, a i odlični Manijaci mogu da nadoknade svaki izostanak. Nema potrebe da se brinem", zaključio je stoper Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi