Kosorić: Širokom Brijegu se ne prijeti, bit će teško

Fudbaler Radnika pred duel na Pecari

Kosorić: Širokom Brijegu se ne prijeti, bit će teško

Fudbaleri Radnika sve su bliže ostvarenju cilja koji je u klubu zacrtan još na startu sezone - plasman u play-off Premijer lige BiH. Direktni rival u toj borbi Radniku će biti Široki Brijeg s kojim će bijeljinski klub sutra odmjeriti snage na Pecari u okviru 20. kola bh. šampionata. 

U taboru Radnika su svjesni da ne mogu prijetiti Širokom Brijegu na Pecari, a sve osim poraza za izabranike Nebojše Miloševića bi bilo označeno kao uspjeh. To je za SportSport.ba istakao i defanzivac Aleksandar Kosorić koji je u Radnik stigao ove zime nakon što je prethodno igrao za Željezničar. 

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica na Pecari. Iako je ove sezone Široki Brijeg u maloj rezultatskoj krizi, svjesni smo da igramo protiv izuzetno kvalitetnog prozivnika i nismo u sitaciji da možemo prijetiti na Pecari. Ponavljam, bit će teško i svi igrači će morati dati svoj maksimum za pozitivan rezultat. Nas bi zadovoljilo sve osim poraza", kazao nam je Kosorić. 

Radnik se poslije pobjede nad Olimpikom našao u kadrovskim problemima. Susret protiv Širokog Brijega će propustiti nekoliko prvotimaca. 

"Istina je da protiv Širokog Brijega nećemo moći računati na nekoliko igrača, ali tako je kako je. Uvjeren sam da će svi oni koji dobiju šansu dati maksimum na terenu i odgovoriti na pravi način na zadatke koje bude postavio trener."

Kosorić je već neko vrijeme u Radniku i zadovoljan je načinom na koji klub funkcioniše. 

"Znao sam i ranije da je ovdje sve posloženo. Premda je Radnik manji klub, jako dobro je organizovan i na čvrstim je nogama otkako je došao Mladen Krstajić. To, uostalom, pokazuju i rezultati iz ove i prošle sezone. Bit će to sve bolje i bolje u budućnosti", dodaje Kosorić. 

Nakon Širokog Brijega, pred Radnikom je utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Željezničara.

"U Kupu protiv Željezničara nemam pravo da igram, ali činjenica je da će biti to praznik fudbala. Željezničar je nešto posebno, naš najveći klub i moram dodati da su odradili veoma dobar zimski prijelazni rok. O Željezničaru ćemo, ipak, razmišljati nakon što prođe gostovanje na Pecari. To je u ovom trenutku za nas najbitnije", riječi su Kosorića na kraju razgovora. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, duel između Širokog Brijega i Radnika na rasporedu je sutra s početkom u 15:00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi