Kosorić u Radu do 2012. godine
Kosorić pri potpisu ugovora za Partizan

Bivši mladi reprezentativac u novom klubu

Kosorić u Radu do 2012. godine

Bivši mladi reprezentativac naše zemlje Aleksandar Kosorić novi je član beogradskog Rada. Ovaj mladi štoper će u klubu s Banjice ostati do ljeta 2012. godine.

Kosorić je u Rad stigao iz redova Partizana u kome se nije uspio nametnuti u standardnog prvotimca pa se odlučio n araskid ugovora i odlazak u Rad koji je pored Partizana, Zvezde i OFK Beograda najveći beogradski klub.

Do prije dvije sezone Kosorić je igrao u Slaviji i u to vrijeme je bio jedan od najboljih štopera Premijer lige BiH. U dresu mlade reprezentacije je bio standardan, a odličnim igrama privukao je pažnju velikih klubova, a najuporniji je bio beogradski Partizan koji ga je doveo u svoje redove.

Zbog velike konkurencije koja je vladala u timu iz Humske Kosorić je vrijeme uglavnom provodio na klupi, a često i na tribinama Partizanovog stadiona. Strpljenju je došao kraj, pa se Kosorić odlučio na rastanak i prelazak u redove gradskog rivala Rada koji je i u bivšoj Jugoslaviji predstavljao veliko ime.

„Opravdaću očekivanja, ovo bi moglo da bude proljeće mog povratka“,rekao je Kosorić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.