Kosovo igralo na turniru u Švicarskoj

Kosovo igralo na turniru u Švicarskoj

E. Škorić

I dok je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter bio u posjeti Nogometnom savezu Srbije, reprezentacija Kosova igrala je na turniru u Švicarskoj.

U Nogometnom savezu Srbije ne žele da Kosovo učestvuje u FIFA i UEFA takmičenjima, pa je upravo to bio razlog sastanka Blattera i predsjednika FSS Tomislava Karadžića, odnosno premijera Srbije Ivice Dačića.

"Ukoliko nisu isticani zastava, grb i nije intonirana himna onda su organizatori postupili po odluci Svjetske fudbalske federacije. U suprotnom uložićemo protest kod FIFA protiv FS Švajcarske", rekao je Karadžić.

Na stranici Nogometnog saveza Kosova može se vidjeti fotografija na kojoj Kosovari nastupaju u dresovia sa simbolima Kosova, a pred početak utakmice Egipta i Gane isticana je i zastava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.