Kosovo u kvalifikacijama za SP u Brazilu?
Fadilj Vokri

Kako tvrdi beogradski Kurir

Kosovo u kvalifikacijama za SP u Brazilu?

Beogradski list Kurir objavio je danas informaciju prema kojoj se FIFA sprema dati saglasnost fudbalskoj reprezentaciji Kosova za nastup u kvalifikacijama za odlazak na SP u Brazilu 2012. godine.

"Prema informacijama do kojih je došao naš list, nedavnom sastanku UEFA-e u Nyonu prisustvovao je veliki broj albanskih tajkuna", piše Kurir.

"Iako skup u Nyonu nije imao veze s Kosovom, u zgradi UEFA-e bio je veliki broj albanskih biznismena. Ubrzo sam saznao da je sudjelovanje Kosova u kvalifikacijama za SP već gotova stvar. FIFA je neslužbeno dala zeleno svjetlo, a očekuje se da ih prizna i UEFA. Međutim, veliki protivnik priznanja FSK je predsjednik Michel Platini, pa Albanci čekaju izbore iduće godine i dolazak novog čovjeka na čelo UEFA-e kako bi proveli svoj plan u djelo", tvrdi izvor Kurira iz UEFA-e.

"To je neminovna stvar. Realnost! Uvelike radimo na tome da sudjelujemo u kvalifikacijama i ne vidim nijednu stvar da to ne provedemo u djelo. Državu Kosovo je priznala 71 država, od kojih su većina ekonomske, ali i fudbalske sile, čija je želja da naša reprezentacija bude član UEFA-e i FIFA-e", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.