Kostarika sve bliže SP
Celso Borges strijelac drugog gola

Kvalifikacije za SP 2010

Kostarika sve bliže SP

U prvoj utakmici kvalifikacija za SP u Južnoj Africi 2010 u zoni CONCACAF, Kostarika je sa 3:1 savladala reprezentaciju SAD i tako preuzela prvo mjesto na tabeli.

Na prepunom stadionu u San Joseu domaća Kostarika je sjajnom igrom savladala SAD rezultatom 3:1. Domaći igrači su sjajno otvorili meč i već u prvoj minuti golom Alvara Sabaria dolaze do vodstva. U 12. minuti već je bilo 2:0. Iz sjajno izrađene akcije Celso Borges baca u delirijum domaće navijače.  Pablo Herrera je u 69. minuti samo potvrio veliko vodstvo Kostarike, a u posljednjoj minuti meča Lendon Donovan sa bijele tačke postiže počasni pogodak za SAD za konačnih 3:1. 

Ovom pobjedom Kostarika je izbila na čelo tabele sa 9 bodova, a SAD je druga sa 7. Kostarika je  na najboljem  putu da se po treći put u nizu plasira na SP. Ostali mečevi CONCACAF zone igraju se večeras. 

Rezultat:
 
Kostarika – SAD 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.