Kostasa Mitrogloua neće ni povratnik u elitu

Marseille se pokušava riješiti Grka

Kostasa Mitrogloua neće ni povratnik u elitu

Transfer Kostasa Mitrogloua bio je jedan od većih promašaja Marseillea. Za njegov potpis je tim sa Velodromea prije tri godine izdvojio 15 miliona eura, a danas ga se bezsupješno (za sada) pokušava riješiti.

Iza 32-godišnjeg Grka je neuspješna posudba u PSV-u (prije toga je bio posuđivan Galatasarayju), a kako Marseille u svojim redovima već ima Valrea Germaina i sjajnog Benedetta, jasno je da za Mitrogloua nema mjeta na Velodromeu.

Marseille aktivno traži klub kojem će posuditi ili prodati Mitrogloua, a L'Equipe piše da je iskusni napadač ponuđen Lorientu, klubu koji se uspio vratiti u elitu, pa će naredne sezone ponovo igrati Ligue 1.

Međutim, Lorient je odbio priliku da dovede Mitrogloua i odlučio se za Adriana Grbića koji za devet miliona eura stiže iz Clermonta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kostas Mitroglou nije pozvan ni u Marseilleov predsezonski kamp, a navodno je ovih dana nuđen još i nekolicini turskih klubova. Za sada nema zainteresovanih.

Mitroglou, koji sa Marseilleom ima ugovor do ljeta 2021. godine, je na Velodrome stigao iz Benfice, a do sada je igrao još i za Fulham, Olympiacos, Atromitos i Panionios.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi