Trener Željezničara na konferenciji za medije

Kostić: Moji igrači su sposobni da ostvare cilj

U prostorijama FK Željezničar održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener Miloš Kostić i kapiten Aleksandar Kosorić. 

Nakon što je predstavljen stručni štab i igrački kadar, šef stručnog štaba Miloš Kostić osvrnuo se na pripremni period i očekivanja od naredne sezone koju Željezničar počinje derbijem na Grbavici protiv Sarajeva. 

"Iza naš je malo više od mjesec dana priprema koji za nas nisu baš najprijatnije, ali moram pohvaliti igrače jer su pripreme odrađene na visokom nivou i ekipa je spremna. Neće nam biti lako sljedeće sezone, sve ekipe imaju svoje ciljeve, ali ja vjerujem da igrački moji posjeduju kvalitet da se borimo za cilj", kazao je Kostić prisutnim novinarima i potom nastavio: 

"Ovom prilikom se želim zahvaliti upravljačkim strukturama što su nam omogućili optimalne uvjete za naše pripreme, kako na Kupresu, tako i u Sloveniji, a mnogo je urađeno i na našem stadionu. Osjećamo se odlično. Klub je u posljednje vrijeme uradio mnogo pozitivnih stvari da se cjelokupna stvar podigne na viši nivo i ja mogu obećati da ćemo uraditi sve da to prati i sportski dio. Pozivam vjerne navijače da nam se pridruže, jer sa njima i bez njih to nije ista Grbavica. Oni su dodatni vjetar u leđa u ekipi, a igrači će ih sigurno zadovoljiti sa svojim igrama."

Da li je ekipa zrela za ono što se traži od Vas? 

"Uvijek ima pritiska i to je normalno. Bez tog pritiska u sportu ne mogu da se ostvaruju najveća dostignuća, neki ciljevi, jer onda padaš u neku apatiju. To je pozitivna stvar za nas, da damo svoj maksimum i da te ciljeve u što većoj mjeri probamo da ostvarimo. Od toga ne bježimo. Mi ćemo dati svoj maksimum, vjerujem da su moji momci sposobni za cilj."

Kako su se igrači prilagodili na novi sistem?

"Svaki trener ima svoj pogled na to. Već se polako te kockice sklapaju kako treba, ali to još na nije na nivou na kojem ja želim da bude. Teško je odjednom doći na taj nivo i reći da je to to", dodao je Kostić. 

Kakve informacije imate o Sarajevu?

"Pratio smo njihove trening utakmice, kao i moj asistent Marko. O njima imamo potrebne informacija i spremni ćemo dočekati Sarajevo u subotu. Naša ekipa će imati sve potrebne informacije da odgovori na igru."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi