Kostić: Ono što je bilo, ne može se ponoviti

Trener Željezničara pred meč protiv Zrinjskog

Kostić: Ono što je bilo, ne može se ponoviti

Fudbaleri Željezničara i Zrinjskog sutra navečer igraju derbi 6. kola Premijer lige BiH na Grbavici.

Trener sarajevske ekipe Miloš Kostić poručio je da je ispred njegovog tima teška utakmica i da poštuju Zrinjski, ali da ih se ne boje.

"Ispred nas je jedna teška utakmica iza stvarno teške nedjelje, ali mislim da je baš ova utakmica došla u dobro vrijeme jer je ovo trenutak kada ekipa treba pokazati karakter. Prošle utakmica nisu mjerilo onoga što mi posjedujemo i možemo i moramo bolje. Protiv ekipe kao što je Zrinjski ne treba motivacija za igrače i mislim da će oni to pokazati na terenu. Jako je bitno da ponovo dođe pozitivna klima. Jako je bitno da držimo kontinuitet rezultat koji će na kraju donijeti rezultat koji svi očekujemo. Moj optimizam se svodi na do da nam je u obje posljednje utakmice falilo malo više žara za pobjedom. Trebalo je da u tim trenucima nađemo kod sebe dodatni atom snage i to su bitne stvari koje mijenjaju tok utakmice i energiju same ekipe. Svaki trener i svaka ekipa imaju formaciju A i B. Mi za određenog suparnika spremamo određenu taktiku. Tako ćemo i sutra protiv Zrinjskog spremiti posebnu formaciju", rekoa je Kostić i dodao:

"Igrači mi ulijevaju optimizam, ono što je bilo ne može se ponoviti i to je ta doza s kojom idemo sutra na utakmicu. Poštujemo ekipu Zrinjskog, ali ih se ne bojimo. Prošli put sam rekao da se ne pribojavam Viteza, već nas, a sada se toga ne bojim. Za nas je svaka utakmica derbi ili finale Lige šampiona i tako ekipa raste i dolaze rezultati. Uprava od nas želi da izađemo i prezentujemo Želju kakav treba da bude i to je jedini ultimatum koji nam je uprava dala. Žele od nas da pokažemo želju za pobjedom, a o tome da to moramo uraditi nije bilo govora".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo da sutrašnji meč počinje od 21.00 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi