Kotarević: Jučerašnji meč gledam kao novo iskustvo, ne kao poraz

Debitovao za juniorsku reprezentaciju i pokazao svoje kvalitete

Kotarević: Jučerašnji meč gledam kao novo iskustvo, ne kao poraz

Nakon remija u prvom meču protiv vršnjaka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, juniori Bosne i Hercegovine jučer su poraženi od iste selekcije rezultatom 3:2. 

Publika u Kidričevu (Slovenija) mogla je vidjeti veoma zanimljiv i kvalitetan meč, te će ove dvije provjere sigurno dobro doći selektoru naše reprezentacije Slavenu Musi.

Pogotke za našu selekciju postigli su Marko Kojić i Haris Kotarević. Kotarević je tek debitovao za našu reprezentaciju i pokazao da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti. Nastupa u Holandiji za Dodrecht, a svoje prve impresije iznio je za SportSport.ba.

"Prvenstveno želim da se zahvalim selektoru Slavenu Musi na pozivu i ukazanom povjerenju. Mislim da smo obje utakmice odigrali zadovoljavajuće. Prva utakmica je prošla neriješeno, a u drugoj je sve bilo drugačije. Obje ekipe su igrale otvoreno. Nažalost, rezultat nije išao u našu korist. Ja sam iskreno zadovoljan sa zalaganjem cijele ekipe, borili smo se do zadnje minute, a za moj postignuti gol je naravno zaslužna cijela ekipa i dobar timski rad. Ovo ne smatram porazom, već samo novim iskustvom. Zahvaljujem se jos jednom kompletnom stručnom štabu i nadam se da ćemo u budućnosti postizati puno bolje rezultate, te da ćemo na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uspješno parirati drugim reprezentacijama", kazao je Kotarević, koji je rođen u Dodrechtu, a nastupao je za tuzlansku Slobodu, odakle je i prešao u svoj sadašnji klub FC Dodrecht.

Sada se vraća klubskim obavezama.

"Da, vraćam se u Dodrecht. Tamo me čeka početak sezone i naporan rad. Radujem se novim utakmicama i novim izazovima", dodao je mladi nogometaš u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi