Kovač: Dovoljno je da prevedete moje prezime i vidjet ćete kakav sam radnik

Hrvatski stručnjak ne odustaje

Kovač: Dovoljno je da prevedete moje prezime i vidjet ćete kakav sam radnik

E. Čaušević

Hrvatski stručnjak Niko Kovač u posljednjih mjesec dana nalazi se pod velikim pritiskom nakon što mu ne ide baš najbolje na klupi Bayerna.

Bavarci su u prethodnih nekoliko sedmica u velikoj rezultatskoj krizi, a već neko vrijeme špekuliše se da će Kovač dobiti otkaz. Međutim, čelnici bavarskog kluba javno su poručili da hrvatski stručnjak ima njihovu veliku podršku, te da vjeruju da u Bayernu može ostvariti rezultate koji se od njega očekuju.

Kovač je u razgovoru za njemačke medije pokušao objasniti da je uvijek bio marljiv radnik, te da je dovoljno samo da mu prevedu prezime i shvate o čemu se radi. On je pričao o svom djetinjstvu, te kako je odrastao u radničkoj porodici u kojoj ništa nije bilo lako.

"Odrastao sam u radničkoj četvrti u Berlinu. Otac Mate je uvijek bio vrijedni radnik, a majka Ivka čistačica. Radili su po cijeli dan da bi mi imali sve što na treba i sretno djetinjstvo. Naučio sam od oca da se samo radom ostvaruju ciljevi. Da li znate šta znači moje prezime? Kovači su radnici i to žestoki radnici. To sam jednostavno ja i radom sam uvijek dolazio do uspjeha. Moje prezime sve govori o meni", rekao je Kovač.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Ako je to reko onda nije dokazao da je radnik nego je glup ko tocak,
1 9
Mr.Balboa
Tako je Niko,pusti ba neznalice,I samo ti svoj posao posteno ko I dosad!Poz iz Sarajeva ;)
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi