Kovač: Mislim da sam odlučio da odlazim

Mlađi brat napušta reprezentaciju

Kovač: Mislim da sam odlučio da odlazim

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici kvalifikacija Hrvatska je slavila u Kazahstanu (1:2), a ovo bi ujedno mogla biti i posljednja utakmica Dinamovog štopera Roberta Kovača u kockastom dresu.

Hrvatskoj u posljednje vrijeme jednostavno ne ide, sinoć su se i zvanično oprostili od Južne Afrike budući da je njihova sudbina bila u rukama Andore, što je na kraju iskoristila Ukrajina i plasirala se u dodatno doigravanje.

U Astani Kazahstan je namučio Hrvatsku koja je, pukom srećom, na kraju ipak ostvarila pobjedu za kraj kvalifikacija, a vjerovatno i za kraj Roberta Kovača. Naime, štoper zagrebačkog Dinama odlučio se povući iz repke.

"Vjerojatno je tako, to je bilo to. Još ću samo porazgovarati s obitelji, u miru još jednom razmisliti, ali mislim da sam ipak već odlučio - rekao je smirenim glasom Robert Kovač. Neće, dakle, pokušati dostići brata Niku, koji je igrao za reprezentaciju do 38.
- Da krenem u sljedeći ciklus, imat ću 36, dok on završi 38. Nije mi cilj stizati Niku, ne znam bi li imalo smisla igrati tako dugo. Ako neće ići, neće ići i točka", prenosi Kovačevu izjavu portal 24sata.hr.

Na pitanja šta se sve dogodilo u Rovinju (tulum u kojoj su "glavama" platili Šimunić i Križanac), Robi nije htio odgovoriti, tek je rekao da je veliki neuspjeh što reprezentacija Hrvatske ne ide u Južnu Afriku, ali da treba ići dalje podignute glave.

Istina, reprezentacija Hrvatske imala je dosta nesreće tokom kvalifikacija, ali i puno povreda, što je na kraju rezultiralo jednim neuspjehom za jednu uistinu kvalitetnu fudbalsku momčad. Tako će Modrić, Kranjčar, Da Silva i ostatak momčadi u društvu svog, ako još uvijek ostane na klupi, selektora Slavena Bilića na televiziji gledati susrete mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.