Kovač objavio sastav za Argentinu: Leovac čuva Messija!

Jajčanin od prve minute protiv Argentine

Kovač objavio sastav za Argentinu: Leovac čuva Messija!

Hrvatska reprezentacija u srijedu će odigrati prijateljski meč sa selekcijom Argentine, kojoj će se selektor Niko Kovač suprotstaviti sa rezervnom postavom u kojoj su uglavnom igrači iz domaćeg prvenstva.

Čast da čuva sjajnog Messija pripala je Marinu Leovcu, fudbaleru Rijeke koji je rođen u Jajcu, a on će u timu predstavljati zamjenu za povrijeđenog Ivana Strinića.

"Strinić je dobio jak udarac na prvenstvenoj utakmici i najvjerovatnije neće biti spreman za Argentinu. Nema smisla da ga izlažemo riziku, igrat će Leovac", kazao je Niko Kovač. 

Kovač je na press konferenciji potvrdio kako će u prvom sastavu biti Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac, Antolić, Badelj, Milić, Kovačić, Sharbini i Čop, a imat će na raspolaganju i šest izmjena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti