Kovač: Svi jedva čekamo meč sa Čelikom, motiva neće nedostajati

Fudbaler Rudara iz Kaknja

Kovač: Svi jedva čekamo meč sa Čelikom, motiva neće nedostajati

S. Mlaćo

U posljednja četiri kola Prve lige FBiH nogometaši Rudara iz Kaknja upisali su isto toliko pobjeda. To je timu Bećira Mehanovića donijelo visoku treću poziciju, a strukture kluba također pokazale da znaju da rade svoj posao.

U Kaknju su zadovoljni i u samom klubu vlada pobjednička atmosfera koju žele zadržati i u narednim susretima.

Ofanzivac Mirza Kovač jedna od glavnih uzdanica kakanjskog prvoligaša. U razgovoru za SportSport.ba govorio je o pobjedi nad Budućnosti, vlastitim igrama, te najavio meč Kupa protiv Čelika i pozvao navijače na podršku.

“Na početku sezone nismo prikazali željene rezultate, ali vidjelo se i tada da ima prostora za napredak i da to nije mjerilo ove ekipe. To smo dokazali u posljednjih pet utakmica gdje smo upisali isto toliko pobjeda. Vrijedno treniramo i radimo, te nam se to vraća na terenu. Lično sam zadovoljan dosadašnjim rezultatima, ali prostora još sigurno ima i uvijek može bolje“, priča Kovač.

Velike zasluge za dobre igre Rudara pripadaju treneru Bećiru Mehanoviću. Mehanović preferira ofanzivan nogomet, što vrlo često stvara velike probleme njegovim rivalima, te disciplinu u igri koja zna biti ključan segmenat.

Sam Kovač ističe pohvale na račun Mehanovića, trenera čiji način shvatanja igre vraća publike na stadione.

“Trener preferira jedan drugačiji stil igre u odnosu na ono što smo prije igrali. Pokazalo se da nam to odgovara, pa igramo lijep nogomet sa brzim protokom lopte i promijenom strana što nam donosi željeni rezultat“.

U posljednje četiri utakmice uključujući i Kup postigao je isto toliko pogodaka.

“Mogu da kažem da sam zadovoljan. Dobro se osjećam, hvala Bogu nema povreda i to je jako bitno. Trudim se da svaki meč napredujem i nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama, te postići što veći broj pogodaka. Tako ću pomoći sebi, a i klubu u ostvarenju cilja“.

Sutra u okviru 1/16 Kupa BiH u Kakanj stiže zenički Čelik. Sigurno je da domaćima neće nedostajati motiva, te vjeruju da će imati šta da pokažu protiv renomiranih komšija.

“Svi jedva čekamo utakmicu sa Čelikom. I jedni i drugi taj meč dočekujemo u dobrom raspoloženju i sa određenom dozom samopouzdanja. Radi se o premijerligašu sa jako kvalitetnom ekipom i motiva nam neće nedostajati. Uz maksimalno zalaganje možemo nastaviti sa dobrim rezultatima“.

U Kaknju se očekuju ispunjene tribine. Rudar je ušao u pobjedničku formu, a igra uz želju i volju koju prikazaju Kovač i društvo sigurno raduje navijače koji će sutra biti 12-ti nogometaš i pokušati podrškom dati krila nogometašima.

“Navijači su prepoznali naš trud, rad i zalaganje, te dobru igru. Osjeti se pozitivna atmosfera u i oko kluba što nam daje nadu da će na svakoj utakmici biti što veći broj naših navijača. S obzirom da nam sutra stiže kvalitetan i atraktivan protivnik, nadam se što većoj podršci navijača koja nam je svakako potrebna“, dodao je prvotimac Rudara Mirza Kovač na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi