Kovač: Znam kako protiv Brazila

Hrvatski selektor optimista

Kovač: Znam kako protiv Brazila

Hrvatska je protiv Australije upisala minimalnu pobjedu golom Jelavića. U posljednjoj provjeri pred SP, Niko Kovač je ostao lišen usluga Pranjića, što je vijest koja svakako ne ohrabruje selektora Vatrenih, ali ga ohrabruje širina u ekipi koja je sinoć došla do izražaja.

"Već četvrti-peti igrač bez kojeg ostajem pred Mundijal. Zglob mu je natekao, vidjet ćemo hoće li se oporaviti. Nadam se da hoće", rekao je Kovač o situaciji sa Pranjićem. Onda se osvrnuo na utakmicu:

"Ovo je bio dobar test za nas, ne baš tipična prijateljska utakmica. U prvom poluvremenu smo bili dosta statični, ali u drugom smo pokazali puno više. Nije loše, na tragu smo one igre koju očekujem i želim vidjeti protiv Brazila na otvaranju prvenstva. Znam kako ćemo protiv njih."

Sastav selektora Kovača bio je dosta čudan sinoć protiv Australaca. Mandžukić i Rakitić na klupi, debitant Brozović od prve minute...

"Nisam želio nikoga zavaravati. Samo sam htio svima ukazati šansu jer svako mora biti u stanju da igra na prvenstvu, a moje je da vidim na koga tu mogu računati", rekao je Kovač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.