Kovačević brzinom protiv Celtica rame uz rame sa rezultatom Van Dijka

Prava rijetkost u svijetu nogometa s obzirom na poziciju koju igra

Kovačević brzinom protiv Celtica rame uz rame sa rezultatom Van Dijka

S. Mlaćo

U play off-u za Ligu prvaka mađarski Ferencvaroš je remizirao u Norveškoj protiv Moldea. Bilo je čak 3:3.

Mađari ipak mogu biti zadovoljni, s obzirom da ih čeka revanš na njihovom stadionu.

U redovima Ferencvaroša zbog povrede nije bilo bh. defanzivca Adnana Kovačevića. To se itekako osjetilo, odbrana njegovog tima bila je mnogo puta 'šuplja', što su koristili Norvežani.

Kovačević je već po dolasku iz Poljske potvrdio da će biti veliko pojačanje i sjajan posao mađarskog kluba ovog ljeta, a posebno se istakao partijama protiv Celtica i Dinama.

Statistički podaci su protiv Celtica Kovačeviću donijeli brojne pohvale. Tako je bh. stoper ostvario maksimalnu brzinu od 34,39 km/h.

Radi se o pomalo nevjerovatnom podatku s obzirom na poziciju koju igra, ali se iskazao kao prava ptica trkačica.

Prema Insantu, Kovačević je bio i najbolji ocijenjeni igrač protiv Dinama, a meč je napustio pred sami kraj meča zbog povrede.

U sezoni 2018/19 pronašli smo zanimljiv podatak da je stoper Liverpoola Virgil Van Dijk protiv Barcelone imao maksimalnu brzinu 34,5 km/h.

FK Sarajevo je npr. objavio da je Englez Fanimo u utakmici protiv crnogorske Budućosti ostvario maksimalnu brzinu od 34,36 km/h, ali i ne čudi s obzirom na poziciju koju igra te eksplozivnost koju posjeduje.

Kovačević je pobrao simpatije u Mađarskoj, a ukoliko sa svojim timom izbori plasman u grupnu fazu Lige prvaka bio bi to veliki uspjeh, ali i prilika za novo dokazivanje protiv najboljih timova svijeta.

Top Komentari

amarosim
Dokle ga gurati.. covek koji je platio prosineckom za poziv.. info iz prve ruke..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi