Kovačević: FSRS neće istupiti iz N/FSBiH

"Činimo sve da pomognemo fudbalu u BiH"

Kovačević: FSRS neće istupiti iz N/FSBiH

D. Banović
Teme:

Fudbalski savez Republike Srpske jednoglasno je odbio izmjene statuta FS BiH koje se odnose na ukidanje Predsjedništva, ali je Mile Kovačević demantovao da je to prvi korak ka otcjepljenju FS RS.

"To su čiste gluposti i već ne znam koji put ponavljam da FS RS neće istupiti iz FS BiH. Mi smo 2002. godine ušli u FS BiH i to bez ijedne marke duga, a zatekli smo stanje u kojem je FS BiH prije našeg ulaska imao dugovanja od oko tri miliona maraka. E sad ja postavljam pitanje ko je napravio ta dugovanja? Pa nisu valjda dugove napravili ljudi iz Republike Srpske. Oni koji su pravili dugove i koji su FS BiH doveli na ivicu bankrota više ne mogu biti u fudbalu, ali moraju da odgovaraju. Pa nama neće trebati sankcije pored ugovora sa Kentarom, zatim štetnog i mizernog ugovora sa agencijom ''Sport Five'', te sumnjivih ugovora sa adidasom, legeom i još
nekim proizvođačima sportske opreme", smatra Kovačević.

On je dodao da FS RS i dalje sve čini i da će činiti za dobrobit fudbala u cijeloj BiH.

"Pa mi sve činimo da pomognemo fudbalu BiH. Uostalom, nedavno su se mnogi na pogrešan način borili za fudbal u BiH i to onom utakmicom na Koševu, dok je reprezentacija uglavnom sastavljena od igrača iz RS igrala u Zenici sa Azerbejdžanom. Da tad nismo odigrali utakmicu u Zenici, na čiji su bojkot mnogi pozivali, već tad bi savez doživio sankcije. Nismo i ne želimo krah fudbala u BiH. Vidjećete vrlo brzo da je ključ problema u Nogometnom savezu Federacije BiH i kantonima, a ne u FS RS", rekao je Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.