Kovačević i Čataković vrijedno rade kako bi se oporavili

Oporavak teče po planu

Kovačević i Čataković vrijedno rade kako bi se oporavili

Edmir Škorić

Prvotimci FK Sarajevo Adnan Kovačević i Hamza Čataković uspješno se oporavljaju od teških povreda koljena.

Njih dvojica već nekoliko mjeseci pauziraju, a doktor Sarajeva Reuf Karabeg za službenu stranicu kluba kazao je:

“Kovačević se povrijedio prije četiri mjeseca na pripremama u Sloveniji, a Čataković mjesec dana ranije. Oporavak obojice ide najbržim mogućim tokom, zahvaljujući izvrsnoj fizikalnoj terapiji našeg medicinskog tima. Nakon perioda terapije od dva i pol mjeseca, igrače je preuzeo kondicioni trener uz naravno daljnju kontrolu i saradnju sa medicinskim timom".

“Uz vježbe propriocepcije i stabilizacije koje sada rade, uključeni su i u trenažni proces, koji je po programu. Svaka povreda križnog ligamenta, zahtjeva vremenski oporavak od minimum šest do osam mjeseci. Sada, kako stvari stoje, prilikom promjene pravca, uz adekvatan rad i koordinaciju Šefa stručnog štaba, medicinskog tima i kondicionog trenera stvari stoje izvandredno i mislimo da će biti najniža granica oporavka, što bi značilo da će igrači biti spremni za puni trenažni proces, odnosno za bazične, najteže zimske pripreme za proljetni dio prvenstva", dodao je Karabeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi