Kovačević: Probleme rješavamo u hodu

Predsjednik Borca iz Banjaluke

Kovačević: Probleme rješavamo u hodu

Prvi čovjek bh. premijerligaša Borca iz Banjaluke Branko Kovačević ovih dana ima pune ruke posla.

U banjalučkom klubu stanje sa finansijama nije baš najbolje, igrači traže zaostale dvije plate, a uprava na čelu sa Kovačevićem trudi se da osigura sredstva kako igrači na pauzu ne bi otišli praznih džepova.

"Ne sumnjam da će momci u preostala dva kola dati sve od sebe da naprave dobar rezultat. Mislim da imamo šta da pokažemo na Koševu, te da se pobjedom nad Širokim Brijegom oprostimo od naših navijača za ovu sezonu. Sa druge strane, mi kao uprava se trudimo da oni na odmor odu zadovoljni što se finansija tiče. Nije lako, ali uspjet ćemo", kazao je Kovačević, prenosi klupski sajt, te dodaje:

"Legendarni igrač Borca Momčilo Bobi Spasojević mi je jednom rekao, da ni 70-ih godina kada se živjelo u stabilnom sistemu nije bilo dovoljno novca, a kamoli sad. Moramo biti svjesni u kakvom vremenu živimo. Još nešto, lako je finansirati male klubove kao što su Krupa, Kakanj i slično, mnogo je teže održavati ozbiljne sisteme i velike klubove kakav je Borac", ističe Kovačević.

Kovačević je ponovo bio na Beogradu na sastanku sa čelnicima Crvene zvezde.

"Jučer sam na Marakani razgovarao sa predsjednikom kluba Svetozarom Mijailovićem, te počasnim predsjednikom Draganom Džajićem. Cilj sastanaka je da se unaprijedi saradnja dva kluba, prije svega kada je u pitanju omladinska škola. Za ljude iz Zvezde Borac je klub broj jedan u Republici Sprskoj. Svjesni su i oni kakve je igrače naša škola iznjedrila i koliko je njih igralo u crveno-bijelom dresu. Upoznati su također i sa odličnim rezultatima koje ove sezone postižu naše mlađe kategorije. Sa druge strane, Zvezdini klinci preuzimaju primat u Srbiji, klub mnogo ulaže u infrastrukturu i to je nešto što i mi možemo prepisati, da tako kažem kod nas. Ima tu još nekih stvari koje će se desiti u budućnosti. Ne bih sad sve da otkrivam. Mi smo i ranije imali saradnju sa Beograđanima i njima nije jasno kako do sada to nije bilo još intenzivnije."

Osvrnuo se i na ambicije u zimskom prijelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znate da ja nisam neko ko voli mnogo da obećava. Jednostavno napravit ćemo presjek, struka će reći svoje pa ćemo u skladu s tim i djelovati, kada su u pitanju i trener i pojačanja. U Borcu više neće igrati igrači koji žele brzu zaradu već igrači koji su svjesni da će im ovaj klub biti na prvom mjestu i značajna stavka u njihovoj biografiji i karijeri", istakao je na kraju Kovačević.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marko
Lijepo receno Kovacevicu. Antitalenti ko ce nama da plati koji punimo stadion iz kola u kolo i gledamo najtuzniju i najruzniju igru Borca u posljednjih 40 godina, a najgledaniji ste klub u ligi. Kako imate obraza traziti nezaradjeno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi