Kovačević: Želimo preuzeti teret odgovornosti

FSRS danas predlaže kandidate

Kovačević: Želimo preuzeti teret odgovornosti

Adnan Beganović

"Danas ćemo predložiti imena trenera sa kojima se treba obaviti razgovor. Ne mogu vam otkriti o kojim trenerima se radi, no biće tu respektabilnih imena", na početku razgovora za SportSport.ba je istako predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, Mile Kovačević.

Sapunica oko izbora novog selektora našeg nacionalnog tima još uvijek nije završena. Sjednica Izvršnog odbora na kojoj se trebao izabrati novi selektor neslavno je okončana, a nekadašnji bh. fudbaler, te bivši trener Sarajeva koji danas predvodi Servette, Meho Kodro, i pored toga što je predložen od Stručne komisije nije imenovan za novog selektora.

"Kao što sam i rekao, danas izlazimo sa imenima. No, bitno je da Stručna komisija koju jako cijenim, obavi razgovor sa našim kandidatima. Predložili smo Muslina i šta se desilo? Sa Osimom se razgovoralo, Kodri se išlo na noge u Ženevu, a Muslina je neko kontaktirao telefonom. Malo je to neozbiljno. Mi želimo dobro bh. fudbalu, želimo biti aktivni učesnici prilikom izbora novog selektora, a ne samo nijemi posmatrači", istakao je Kovačević.

Prilikom prošlih izbora FSRS je predložio Milovana Rajevca koji je u "finalu" izbora potučen do nogu od strane Mehmeda Baždarevića. Upravo radi toga interesovalo nas je da li će kandidat ili više njih koje predloži FSRS biti samo "roba" za trgovinu.

"Vi mene podcjenjujete. Rajevac i pored toga što je imao najbolje reference nije prošao jer nismo željeli biti ti koji će opstruirati proces imenovanja selektora. Nama nije bitno da li će selektor biti Meho, Faruk, Jovo ili Ivo, želimo samo da bude najbolji izbor", govori prvi čovjek FSRS.

Između ostalog na jučerašnjoj sjednici za izbor Mehe Kodre nisu bili članovi IO iz Republike Srpske.

"Nema se tu mnogo toga reći osim da mi ne želimo doći pred svršen čin. Želimo u krajnjem slučaju ponijeti teret odgovornosti, predlagati, izabirati pa sutra biti zasluženi za uspjeh ili odgovorni za loše rezultate. Treba nam i pomoć vas medija. Kad predložimo kandidate provjeravajte da li se s njima razgovoralo", zaključio je Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi