Kozara deklasirala Šamčane, Podrinje iznenadilo Slaviju

Prva liga Republike Srpske

Kozara deklasirala Šamčane, Podrinje iznenadilo Slaviju

D. Vejo

U okviru 20. kola Prve lige Republike Srpske danas je odigrano šest utakmica.

Najubjedljiviju pobjedu ostvarila je ekipa Kozare koja je u Gradišci deklasirala posljednjeplasirani Šamac sa velikih 5:1. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku Aleksandra Majdanca koji je protivnika "načeo" već u četvrtoj minuti kada sa bijele tačke pogađa za 1:0. Za drugi gol, pobrinuo se Glišić u 29. minuti susreta, a rezultat prvog dijela postavio je raspoloženi Majdanac u 43. minuti kada postiže svoj drugi gol na meču.

Drugo poluvrijeme dobro su otvorili Šamčani koji preko Šarkanovića smanjuju na 3:1 u 57. minuti utakmice. Ipak, slavlje gostiju bilo je kratkog vijeka s obzirom da Majdanac do hat-tricka dolazi svega jedan minut kasnije. Crveno-bijeli vode sa 4:1. Do kraja susreta, Gradiščanci su postigli još jedan gol, a ponovo se u ulozi egzekutora našao Glišić koji u 64. minuti postavlja konačnih 5:1.

Slavija je na svom terenu poražena od Podrinja rezultatom 0:2, dok je Zvijezde 09 u Etno selu Stanišići bila bolja od zvorničke Drine (2:1).

Bodove su podijelili Sloboda Mrkonjić Grad i Rudar Prijedor (2:2), odnosno Sloga i Tekstilac (0:0).

Podsjetimo, Borac je u Banjaluci savladao Sutjesku minimalnim rezultatom (1:0) te tako pobjegao pratećem Rudaru na velikih 11 bodova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi