Kozara i Velež odigrali utakmicu bez golova

Mreže mirovale u Gradišci

Kozara i Velež odigrali utakmicu bez golova

Edmir Škorić

Bez pobjednika, ali i pogodaka završen je susret Kozare i Veleža u okviru 19. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

I dok je Velež miran zbog stanja na tabeli, domaćinu je "gorilo pod nogama" uoči ove utakmice. Ipak, pod takvim pritiskom nisu uspjeli osvojiti tri boda, a ovo im je bila deveta vezana utakmica u kojoj nisu upisali pobjedu. No, zanimljivo je da u drugom dijelu nemaju poraz. Po bod su osvojili protiv Slobode, GOŠK-a i evo danas Veleža.

Nogometaši Kozare imali su incijativu od prve minute. Dobru priliku nije iskoristio Pehilj, kada se početkom prvog dijela nije snašao pred golom golmana Mostaraca Dejana Bandovića.  Isti igrač promašio je dobru priliku i u 24. minuti.

Prvo poluvrijeme, koje je dakle proteklo u dominaciji Kozare, završeno je bez pogodaka. Velež je igrao dosta defanzivno, ali su izabranici Mirze Varešanovića krenuli ofanzivnije kako se bližio kraj utakmice.

Imao je Hajdarević priliku za Rođene, ali Kozić se nije dao savladati. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.