Kozara novi premijerligaš

Četiri kola prije kraja prvenstva

Kozara novi premijerligaš

D. Banović

Četiri kola prije kraja šampionata RS fudbaleri Kozare iz Gradiške osvojili su titulu i izborili plasman u Premijer ligu.

Kozara je u subotu osvojila bod na gostovanju u Foči kod Sutjeske (0:0) i na taj način je pobjegla drugoplasiranom Podrinju na 13 bodova prednosti. Gradiščani imaju 50, a Podrinje 37 bodova.

"Ovo je veliki uspjeh za našu ekipu i vjerujem da sad kao premijerligaši nećemo igrati samo jedno ljeto, kao što je to bio slučaj u sezoni 2002/2003. Ostaje nam da i u naredna četiri kola pružimo što bolje partije, a pred nama je i veliki posao jer sad moramo složiti dobru ekipu za ono što nas čeka u Premijer ligi u narednoj sezoni", rekao je trener Kozare Vinko Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije