Kozara osvojila turnir u Dubravama

Pobjeda u finalu nad domaćinom turnira

Kozara osvojila turnir u Dubravama

Samir Mlaćo

Fudbaleri Kozare pobjednici su turnira u Dubravama. U finalnoj utakmici savladali su ekipu domaćina Dubrava sa 2:0.

Ponovo je šef stručnog štaba FK Kozara Vule Trivunović na teren izveo kombinovane ekipe u oba poluvremena. Lolić je prvi zaprijetio golu Dubrave u 10. minutu, a malo zatim šut isprobava i Glišić. Iako je Kozara bolji protiivnik, sredinom poluvremena Berić iz slobodnog udarca testira golmana Kozare Ilića, koji krajnjim naporom izbacuje loptu u korner, nakon kojeg je Nježić zamalo neprecizan. Ipak, u 28. minuti bolju igru Kozare materijalizuje Lolić koji sjajnim šutem pogađa mrežu Dubrava za vođstvo od 1:0. Pet minuta kasnije, odlična akcija Kozare, Radoja na vrhu šesnaesterca upošljava natrčalog Petkovića koji postiže gol i povećava vođstvo Kozare.

U drugom poluvremenu, nešto mirnija igra na obje strane, uz nekoliko izmjena na obje strane i rezultat se do kraja ne mijenja, te je Kozara pobjednik turnira u Dubravama, a za najboljeg fudbalera turnira proglašen je mladi fudbaler Kozare Slobodan Gvozden.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi