Kozarić kupio sliku Katalinskog, pa je poklonio klubu

Slika ostaje na Grbavici

Kozarić kupio sliku Katalinskog, pa je poklonio klubu

Umjetnička slika igračke legende FK Željezničar pokojnog Josipa Škije Katalinskog, koja je bila izložena i na aukciji u Plavoj kući Sarajevo Holiday Marketa, prodana je sinoć tokom Plave noći koja je održana upravo u šatoru SHM-a.

Sliku fudbalske veličine priznate i cijenjene na prostorima bivše Jugoslavije, za čiju je reprezentaciju legendarni defanzivac i nastupao, kupio je nekadašnji predsjednik kluba sa Grbavice, a sada guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić.

Iako je Kozarić na aukciji platio nepoznatu svotu novca, slika nije promijenila vlasnika. Bivši predsjednik Plavih sliku je poklonio klubu koji je prvu titulu u BiH osvojio upravo u vrijeme njegovog mandata, sada već davne 1998. godine. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.