Kraft novi golman berlinske Herthe

Kraft novi golman berlinske Herthe

Samo nekoliko dana nakon što je raskinuo ugovor sa Bayern Munchenom, Thomas Kraft potpisao je četverogodišnji ugovor sa Herthom, povratnikom u Bundesligu.

Kraftu u redovima bavarskog tima nisu mogli pružiti status prvog golmana, nakon čega je odlučio raskinuti ugovor i svoju priliku potražiti negdje drugo.

Našao ju je u berlinskoj Herthi, koja je ove sezone izborila povratak u Bundesligu, potpisavši četverogodišnji ugovor.

"Ovo je za mene veliki izazov. Sretan sam što sam potpisao, sportski direktor Preetz i trener Marcus Babbel uvjerili su me u svoju viziju. Entuzijazam koji vlada u klubu jedan je od razloga što sam ugovor potpisao na četiri godine", rekao je Kraft.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.