Kraj sage: Adem Ljajić je novi igrač Rome

Ipak ništa od Milana

Kraj sage: Adem Ljajić je novi igrač Rome

Jedna od većih transfer saga ovog ljeta konačno je dobila svoj epilog: Adem Ljajić oprostio se od Fiorentine i pojačat će Romu, u koju dolazi kao zamjena za Erika Lamelu.

Dugo je trajalo nagađanje gdje će srbijanski internacionalac nastaviti karijeru pošto se nije uspio dogovoriti sa čelnicima Fiorentine oko produžetka saradnje, a ugovor mu je isticao narednog ljeta.

Kako ne bi ostali bez obeštećenja, ljubičasti su uslovili Ljajića parafiranjem novog ugovora ili odlaskom. Bio je blizu Milana, raspitivao se i madridski Atletico, ali se u posljednjem momentu u utrku uključila i Roma, koja je ispunila finansijske zahtjeve kluba iz Firence, platila deset miliona eura i dobila pojačanje u ofanzivnom dijelu.

Viola će dobiti još tri miliona na ime bonusa, dok će Ljajić zarađivati 1,8 miliona godišnje. Adem se pozdravio sa čelnicima sada već svog bivšeg kluba i sa saigračima, napustio je trening kamp i sprema se za selidbu u Rim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.