Kraj sezone za Aidina Mahmutovića

Stradali prednji križni ligamenti

Kraj sezone za Aidina Mahmutovića

M. Skaka

Današnji detaljan pregled obavljen u Pragu nažalost je obistinio sumnje i potvrdio težak stepen povrede Aidina Mahmutovića.

Stradali su prednji križni ligamenti lijevog koljena pa će Mahmutović na žalost sa terena izbivati u narednih šest mjeseci što znači da je ova sezona izgubljena za najboljeg strijelca češke Gambrinus lige. Mahmutović je u posljednje vrijeme igrao u životnoj formi, a u uvodnih devet kola Gambrinus lige postigao je deset pogodaka.

Povreda prednjih križnih ligamenata jedna je od najtežih, a nažalost u posljednje vrijeme pokosila je nekoliko naših fudbalera.

Benjamin Čolić, Riad Demić, Said Husejinović i sada Aidin Mahmutović igrači su kojima su stradali prednji križni ligamenti u posljednje vrijeme. Datum Mahmutovićeve operacije još uvijek nije poznat, ali su iz Teplica najavili da će se potruditi da se zahvat izvede što je moguće prije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.