Kraj sezone za mladog napadača Koelna

Adil Chihi se povrijedio

Kraj sezone za mladog napadača Koelna

E. Škorić

Bundesligaš Koeln neće po dobrom pamtiti vikend iza nas. Naime, Jarčevi su kao domaćin od Stuttgarta poraženi s 1:5, a osim toga do kraja sezone su izgubili mladog napadača Adil Chihija.

Adil Chihi se povrijedio početkom drugog poluvremena, a trener Zvonimir Soldo ga je zamijenio sa Sebastian Freisom. Navodno, Chihi će sa terena izbivati oko tir mjeseca, što znači da je za njega ova sezona završena.

"Vjerujem da ćemo igrati bez Adila barem deset sedmica. Sumnjam da će on zaigrati ove sezone. Ovo je veliki udarac za nas, jer Chihi je bio u dobroj formi u posljednjih nekoliko tjedana", kazao je trener Soldo na press konferenciji za novinare.

22-godišnjak je Koelnov proizvod, te je za mlade odigrao 88 utakmica. Za Jarčeve je debitovao u sezoni 2006/07. i tada je postigao 12 sezonskih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.