Kraj sezone za Walcotta

Zbog povrede zadnje lože

Kraj sezone za Walcotta

A. Haznadarević

Nakon remija bez golova u derbiju kola između Arsenala i Chelseaja, Wengerov tim je ostao bez Thea Walcotta, ito najvjerovatnije do kraja sezone.

U tri posljednja kola, Arsenal će snage odmeriti sa Stoke Cityjem, Norwichem i West Bromwichem, a najvjerovatnije će biti uskraćen za usluge svog veznjaka Thea Walcotta.

Walcott se u drugom poluvremenu požalio na povredu zadnje lože, te iako je želio ostati u igri do kraja, Wenger nije želio rizikovati još težu povredu pa ga je poslao na klupu.
"Želio je ostati u igri, ali nisam htio rizikovati još težu povredu", izjavio je Arsenalov menadžer, koji ipak otkriva da je povreda teže prirode, te da je Walcott izgubljen do kraja sezone:

"Izgleda da je Theo ozbiljno povrijedio zadnju ložu, teško da će se vratiti ove sezone."

Pored gubitka važnog igrača, Francuz se osvrnuo i na utakmicu, koju je okrarakterisao kao čudnu.

"Čudna utakmica. Odlučili su se zatvoriti i uhvatiti nas na kontru. Stvorili smo prilike za pogotke, dok oni nisu napravili ništa. Nisu imali nijednu priliku da daju gol", izjavio je menadžer Topnika.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.