Kraj za Unireu Urziceni

Neslavan kraj za bivše prvake

Kraj za Unireu Urziceni

Unirea Urziceni, bivši prvak Rumunije, izbačena je iz svih takmičenja za slijedeću sezonu.

Rumunska Federacija je odlučila da izbaci ovaj tim iz svih takmičenja zbog toga što nisu ispunili uslove za dobijanje licence. Unirea je doživela čudnu sudbinu u kratkom vremenu jer su 2009. bili šampioni i igrali su u Ligi prvaka (bili 3. u grupi), a samo dvije godine kasnije su ispali u Drugu ligu.

U tom rangu su trebali da igraju u sezoni 2011/2012, a sada ih je dočekala još teža sudbina jer ovom odlukom praktično prestaju da postoje. Urziceni je gradić udaljen 60 kilometara istočno od Bucharesta, a vlasnik mu je bio Dumitru Buscaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije