Krajina jesenji prvak Druge lige Zapad

Krajina jesenji prvak Druge lige Zapad

U vikendu iza nas su odigrane utakmice 13. kola Druge nogometne lige Zapad. Pobjedom od 5:1, na domaćem terenu, protiv ekipe Željezničara iz Bosanske Krupe, nogometaši cazinske Krajine su ovjerili titulu jesenjeg prvaka sa ukupno osvojenih 34 boda.

Drugo mjesto na tabeli, sa 32 osvojena boda, pripada nogometašima Podgrmeča iz Sanskog Mosta koji u ovom kolu nisu odigrali svoju utakmicu zbog nedolaska gostujućih igrača Mutnice, tako da će ovaj susret biti registrovan sa 3:0 (p.f.) za domaćina. Sasvim sigurno je da će se između ova dva renomirana krajiška kluba,  i u proljetnom dijelu prvenstva, voditi borba za ulazak u viši rang.
U ostalim utakmicama nije bilo iznenađenja, a domaćini su zabilježili sigurne pobjede.

Rezultati:
Radnički 1936 – Vitez 3:0
Krajina  - Željezničar 5:1
Bratstvo –Brekovica 78 2:1
Podgrmeč – Mutnica 3:0 (p.f.)
Radnik – Mladost 1:0
Ključ – Sloga 3:1
Omladinac – Mladost 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.