Krajina ponovo prvoligaš

Krajina ponovo prvoligaš

Fudbaleri cazinske Krajine su, kolo prije kraja prvenstva Druge lige Zapad, visokom pobjedom od 4:0 nad ekipom Brekovice, osigurali prvo mjesto i plasman u prvu ligu FBiH.

Krajina je tokom cijelog prvenstva bila superiorna u odnosu na ostale ekipe, zabilježivši samo jedan poraz, uz gol razliku od 82:8 i osvojenih 68 od mogućih 75 bodova. Za ovako dobar rezulat Krajine djelom je zaslužan i Podgrmeč iz Sanskog Mosta koji je tokom cijelog prvenstva bio drugoplasirani tim na tabeli.

S obzirom da je bihaćko Jedinstvo jučerašnjom pobjedom nad Orašjem izborilo opstanak u prvoligaškom društvu, Unsko sanski kanton će sljedeće sezone, u ovom rangu takmičenja, imati čak tri predstavnika.

U razgovoru za naš portal, Irfan Durić, jedan od članova upravnog odbora FK Krajina, je naglasio da je cilj Krajine da ubuduće bude stabilan prvoligaš, što prijašnjih godina nije bio slučaj, a okosnicu igračkog kadra će činiti igrači sa područja općine Cazin i USK-a. Također, za pruženu podršku tokom protekle sezone na kraju se zahvalio općini Cazin, Sportskom savezu Cazin kao i svim drugim sponzorima ovog sportskog kolektiva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.