Krajina u znatno izmjenjenom sastavu

Prva liga FBiH

Krajina u znatno izmjenjenom sastavu

Nakon održane prozivke krajem januara, fudbaleri cazinske Krajine se uveliko pripremaju za proljetni dio prvenstva sa jedinim ciljem da izbore opstanak u Prvoj ligi FBiH.

U odnosu na jesenji dio prvenstva, ekipa je pretrpjela znatne izmjene u igračkom kadru. Ekipu je napustilo čak 9 igrača, a vrijedi izdvojiti Endija Puškara i Selvedina Nuhića, koji su ponikli u FK Krajina, a koji karijeru nastavljaju u mađarskom drugoligašu FC Maco, kao i kapitena Dželalagića.

I kada su se cazinski ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu pobojali za budućnost njihovog kluba, Uprava ih je iznenadila sa nekoliko provjerenih pojačanja poput Vahidina Čahtarevića, Ervina Smailagića i Damira Mirvića. Također, za status prvotimca u ekipi se bore i Šehović i Okanović, pridošlice iz Podgrmeča, zatim Okanović koji dolazi iz Norveške, te Felić i Džinić koji su bili članovi lokalnih cazinskih klubova. Također, prvoj ekipi su priključeni i talentirani juniori Nedim Durić i Aladin Šišić.

Do početka prvenstva Krajina će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica protiv ekipa sa Unsko-sanskog kantona, kao i ekipa iz susjedne Hrvatske, a već je odigran susret protiv hrvatskog trećeligaša Biograda protiv kojega je Krajina slavila sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.