Krajini i Čapljini bodovi spasa
Bišćani izgubili na domaćem terenu

Prva liga

Krajini i Čapljini bodovi spasa

Edmir Škorić

Cazinska Krajina je u Krajišničkom derbiju savladala kao gost Jedinstvo iz Bihaća rezultatom 4:2, a bodove spasa osvojili su i igrači Čapljine, koji su sa 1:0 pobijedili bugojansku Iskru. Uvjerljivi domaćini bili su Rudar, Budućnost i Bosna iz Visokog.

Danas je odigrano pet od osam utakmica 27. kola Prve Lige Federacije BiH. Rudar je u Kaknju bio uvjerljiv protiv Sašk Napredka, te na kraju slavio rezultatom 4:0. Najviše golova, čak osam, vidjeli su svi prisutni na stadionu u Visokom, gdje je domaća Bosna sa 6:2 porazila Troglav iz Livna.

U Krajišničkom derbiju, Jedinstvo je na svom stadionu "Pod borićima" poraženo od cazinske Krajine rezultatom 2:4. U Bugoju je Iskra ostala praznih ruku, gosti iz Čapljine slavili su sa 1:0, te time produžili svoju nadu za ostanak u Prvoj ligi FBiH.

Sutra se u Mionici sastaju Omladinac i Bratstvo, u Gabeli gostuje Olimpik, a Žepčaci dočekuju otpisani Ozren iz Semizovca. Sve utakmice počinju u 17.

Sve utakmice 27. kola Prve Lige FBiH:
Bihać: Jedinstvo Bihac - Krajina Cazin 2:4
Kakanj: Rudar Kakanj - SASK Napredak 4:0
Banovici: Buducnost (B) - Vitez 2:0
Bugojno: Iskra Bugojno - Capljina 0:1
Visoko: Bosna Visoko - Troglav Livno 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.